ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ναυάγιο - Γαλάζιες Σπηλιές - Αλυκές

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 08:30
Ναυάγειο 09:40 - 10:20
Blue Caves 11:00 - 11:45
Αλυκανάς 12:00 - 14:00
ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ
Blue Caves - Αλυκανάς
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 15:30

ΤΙΜΗ:  Ενήλικες 40€ / Παιδιά 25€

Η Ζάκυνθος είναι το τρίτο μεγαλύτερο από τα Ιόνια Νησιά. Είναι ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι το νησί του Κάλβου και του Σολωμού, είναι το νησί της καντάδας και της οπερέτας. Η Ζάκυνθος είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα.
Η κρουαζιέρα μας αρχίζει από τη Σκάλα τις 09.00. Σε περίπου 40’ φθάνουμε στο ακρωτήριο «Σκινάρι» με τον ομώνυμο φάρο ορατό από την Κεφαλονιά τα βράδια. Αυτό είναι και το πλησιέστερο σημείο με την Κεφαλονιά. Από το Σκινάρι μέχρι το Ναυάγιο η ακτογραμμή είναι βραχώδης, απόκρυμνη, πραγματικά εντυπωσιακή.
 

 


Ναυάγιο

zante cruises11

Στις 10.00 περίπου φθάνουμε στο Ναυάγιο. Το ναυάγιο αυτό είναι παγκόσμια γνωστό κι είναι σχεδόν συνώνυμο με τη Ζάκυνθο. Εντυπωσιακό το τοπίο, κρυστάλλινα,  καταγάλανα νερά χαϊδεύουν αυτή την πανέμορφη παραλία όπου αγκαλιάζει το μισοχωμένο κουφάρι ενός πλοίου και πίσω ένας εντυπωσιακός άσπρος κατακόρυφος κρημνός συμπληρώνουν αυτή τη μοναδική εικόνα.

zante cruises07zante cruises10

Ίσως αυτή η πανέμορφη παραλία θα   είχε παραμείνει ανώνυμη κι άγνωστη, μια και δεν έχει οδική πρόσβαση, αν το 1983 δεν είχε ξεβραστεί σε αυτήν την παραλία ένα εγκαταλελειμμένο λαθρεμπορικό πλοίο. Το πλοίο, γεμάτο με λαθραία τσιγάρα, πήγαινε από την Βουλγαρία στην Ιταλία κι εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του, που διέφυγε με ένα μικρό ταχύπλοο που υπήρχε πάνω στο πλοίο, για να μην πέσει στα χέρια της δίωξης. Το ακυβέρνητο τσιγαράδικο παρασύρθηκε από τα κύματα και προσάραξε σε αυτή την παραλία. Χρόνο με το χρόνο χώθηκε στην άμμο, η παραλία από τότε έγινε επώνυμη, πολυδιαφημίστηκε και σήμερα είναι παγκόσμια γνωστή κι αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο του νησιού. Χιλιάδες  τουρίστες περνούν καθημερινά για να δουν αυτό το μοναδικό αξιοθέατο. Καιρού επιτρέποντος θα προσγειαλωθούμε στην παραλία, θα αποβιβαστείτε και θα έχετε την ευκαιρία να περιτριγυρίσετε το κουφάρι του πλοίου και να το φωτογραφήσετε. Θα παραμείνουμε στην παραλία για περίπου 30 λεπτά.

zante cruises16

Κατά τις 10.30 θα αναχωρήσουμε για τις γαλάζιες σπηλιές. Θα είμαστε εκεί σε περίπου 20 λεπτά. Πριν από περίπου 1.100 χρόνια εδώ χτίστηκε το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα. Σήμερα το μόνο που απομένει είναι το μισογκρεμισμένο τείχος  που το προστάτευε από τους πειρατές. Λίγο πιο πέρα μια παράξενη σπηλιά με σταλακτίτες στην κορυφή της. Το βάθος είναι περίπου 70 μέτρα. Μεγάλα κύματα  ιδιαίτερα τον χειμώνα δημιουργούνται σε αυτή την περιοχή, κι αρκετά συχνά βλέπουμε φώκιες και θαλάσσιους λέοντες σε αυτό το σημείο ή και λίγο αργότερα κοντά στο φάρο.

Γαλάζιες Σπηλιές

IMG 0917

Αυτές οι σπηλιές φτιάχτηκαν δια μέσου των αιώνων από τα άγρια κύματα που χτυπούν ασταμάτητα τα ανομοιογενή πετρώματα των ακτών της βόρειας Ζακύνθου. Παίρνουν το χρώμα τους από το χρώμα των υποθαλάσσιων πετρωμάτων. Η μεγαλύτερη σπηλιά έχει μήκος 35 μέτρα. Χιλιάδες τουρίστες καθημερινά, με μικρά ή μεγάλα σκάφη, θαλαμηγοί, και όχι μόνο, περνούν από εδώ να θαυμάσουν το μοναδικό τοπίο.

zante cruises28zante cruises21zante cruises30

Ώρα για στάση και μπάνιο κοντά στις σπηλιές για περίπου 30 λεπτά. Καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά σε προκαλούν να βουτήξεις και να τα χαρείς. Όσοι θέλουν μπορούν να βουτήξουν, τα νερά είναι βαθιά, ή να χρησιμοποιήσουν την νεροτσουλίθρα. Πάντα όμως με προσοχή!

Επόμενος σταθμός μας οι Αλυκές

alikanas

Μικρό γραφικό χωριουδάκι με αμμώδη παραλία, θαλάσσια σπορ και  εστιατόρια για όσους θέλουν να γευματίσουν. Εδώ θα μείνουμε περίπου 2 ώρες.

Παρακαλείσθε να είστε έγκαιρα στο σκάφος για την αναχώρηση.

Στην Σκάλα θα επιστρέψουμε στις 15.30 αφού σταματήσουμε πάλι για ένα σύντομο μπάνιο στην Κεφαλονιά.