ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΙΘΑΚΗ

 

 

Βαθύ - Κιόνι - 2 Παραλίες

EVERY ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΚΑΛΑ: 09:00 / ΠΟΡΟΣ: 9:20
Βαθύ 11:15 - 12:45
Κιόνι 13:15 - 15:00
ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ
Γιδάκι - Μίνι Μύρτος
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΚΑΛΑ: 17:45 / ΠΟΡΟΣ: 17:30

ΤΙΜΗ: Ενήλικες 40€ / Παιδιά 25€

 
 
 
Ιθάκη είναι το νησί που έχει συνδέσει παγκόσμια το όνομά του με τον ΟΜΗΡΟ, τον ΟΔΥΣΣΕΑ και την ΟΔΥΣΣΕΙΑ. Η ακτογραμμή της Ιθάκης είναι εντυπωσιακή. Εντυπωσιακές απόμερες παραλίες με  γαλάζια, κρυστάλλινα νερά και πράσινο που φθάνει μέχρι τη θάλασσα.
 
Ιθάκη είναι το νησί που έχει συνδέσει παγκόσμια το όνομά του με τον ΟΜΗΡΟ, τον ΟΔΥΣΣΕΑ και την ΟΔΥΣΣΕΙΑ. Αλλά η Ιθάκη δεν είναι απλά ένα νησί. Είναι παγκόσμιο σύμβολο της περιπέτειας, του προορισμού, του ταξιδιού και της νοσταλγίας. Ο βασιλιάς της, ο Οδυσσέας, είναι ο βασικός ήρωας της Οδύσσειας και του Τρωικού πολέμου. Είναι ο εμπνευστής του Δούρειου Ίππου, χάριν του οποίου οι Έλληνες τελικά κατέλαβαν την πόλη της Τροίας. Η κληρονομιά αυτού του πνεύματος ακολουθεί και τους σημερινούς κατοίκους της.

Η ακτογραμμή της Ιθάκης είναι εντυπωσιακή. Εντυπωσιακές απόμερες παραλίες με  γαλάζια, κρυστάλλινα νερά και πράσινο που φθάνει μέχρι τη θάλασσα. Το Φιλιατό και το Γιδάκι είναι δυο από τις πιο όμορφες παραλίες της. Και οι δυο μοναδικές, τόσο κοντά στο Βαθύ αλλά και τόσο μακριά του, μια κι έχουν πρόσβαση μόνο από θάλασσα. Ευτυχώς βρίσκονται στην πορεία μας κι έτσι θα σταματήσουμε για μπάνιο  και θα τις γνωρίσουμε.

Παραλία Γιδάκι

IMG 0749

Ίσως η πιο ωραία παραλία της Ιθάκης! Απέραντη με καταγάλανα νερά. Είμαστε μόλις 1 μίλι μακριά από το Βαθύ. Ώρα να φρεσκαριστούμε, να ρίξουμε καμιά βουτιά, να χαρούμε την τσουλήθρα. Είναι κι αυτά μέρος αλλά και ένα πολύ ωραίο κομμάτι της κρουαζιέρας μας.

Βαθύ

vathi

Είναι η πρωτεύουσα της Ιθάκης. Στη μέση του λιμανιού είναι το νησάκι Λαζαρέτο, πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η εκκλησία του Σωτήρος. Φτιάχτηκε το 1668, καταστράφηκε από τους σεισμούς και ξαναχτίστηκε. Οι σεισμοί το 1953 σχεδόν κατέστρεψαν το Βαθύ ολοκληρωτικά.
 Όμως τα περισσότερα από τα Βενετσιάνικα κτίρια ξαναχτίστηκαν στην ίδια αρχιτεκτονική. Το άγαλμα του Οδυσσέα σε βοηθάει να αισθανθείς την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Εδώ μπορείς να περιπλανηθείς στα σοκάκια αυτής της παραδοσιακής Ιόνιας πόλης και  να επισκεφθείς το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό της Μουσείο.

Κιόνι

ithaca cruises07

Ένα μαγευτικό, ήσυχο και γραφικό λιμανάκι! Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιθάκης. Στην  είσοδο του κόλπου δεσπόζουν οι 3 ερειπωμένοι ανεμόμυλοι. Ο οικισμός  του έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα και πολλές από τις κατοικίες σώζονται από τότε. Ιδανικό μέρος για διακοπές ξεκούρασης με χρώμα και γεύση Ελλάδας. Το απάνεμο λιμανάκι του το καλοκαίρι γεμίζει με κότερα. Στις παραδοσιακές ταβέρνες του θα φάτε φρέσκα ψάρια και θα δοκιμάσετε τοπικές συνταγές.

Ακρωτήρι Άι-Γιάννη

ithaca cruises61

Το τελευταίο σημείο της πριν το ταξίδι της επιστροφής. Η Ιθάκη μας αποχαιρετά δυναμικά με αυτό το εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο άγρια φυσική ομορφιά. Εδώ η στεριά  μοιάζει να έχει κοπεί κατακόρυφα με μαχαίρι. Το βάθος σε κάποια σημεία φθάνει τα 70 μέτρα, όσο περίπου και το ύψος του κρημνού. Εντυπωσιακό! Και πάνω στα βράχια του κρημνού η φύση μεγαλούργησε με όμορφες σπηλιές, σταλακτίτες, και που και που αγριόγιδες. Κάθε καλοκαίρι εδώ, απολαμβάνοντας τη θαλάσσια αύρα και το αγνάντι του Ιονίου Πελάγους.

Όλα αυτά που είδαμε σήμερα είναι η Ιθάκη κι όχι μόνο.

Ιθάκη είναι επίσης αυτό που περιγράφει ο Καβάφης στο ποίημά του.

“Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη Το φτάσιμο εκεί είναι ο προορισμός σου Κι αν φτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε                                   Η Ιθάκη σου έδωσε το ωραίο ταξίδι”