Cruises
to Ithaca

A New Rhythm Designed

Κρουαζιέρες στην Ιθάκη

CAPTAIN VANGELIS SPECIAL CRUISES

Στην πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, θα νιώσετε τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί, θα απολαύσετε τον καφέ ή τα ψώνια σας στα όμορφα σοκάκια της παραδοσιακής πόλης. Το επόμενο λιμάνι που επισκεπτόμαστε είναι ένα γραφικό χωριουδάκι, το Κιόνι, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα. Κολύμπι σε δυο πανέμορφες παραλίες.

 ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΕΜΠΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ
Αναχώρηση
Σκάλα: 09:00 / Πόρος: 09:20
Βαθύ 11:15 - 12:45
Κιόνι 13:15 - 15:00
ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ
Γιδάκι - Μίνι Μύρτος
Επιστροφή
Σκάλα 17:45 / Πόρος: 17:30

Ενήλικες 55€ / Παιδιά 30€

Kefalonia Cruises, Captain Vangelis Special Cruises Kefalonia, Kefalonia Boat Tours, Kefalonia Boat trips, Kefalonia Day Cruises, Daily Cruises to Ithaca, Cruises to Ithaca from Skala and Poros Kefalonia
Ιθάκη είναι το νησί που έχει συνδέσει παγκόσμια το όνομά του με τον ΟΜΗΡΟ, τον ΟΔΥΣΣΕΑ και την ΟΔΥΣΣΕΙΑ. Αλλά η Ιθάκη δεν είναι απλά ένα νησί. Είναι παγκόσμιο σύμβολο της περιπέτειας, του προορισμού, του ταξιδιού και της νοσταλγίας. Ο βασιλιάς της, ο Οδυσσέας, είναι ο βασικός ήρωας της Οδύσσειας και του Τρωικού πολέμου. Είναι ο εμπνευστής του Δούρειου Ίππου, χάριν του οποίου οι Έλληνες τελικά κατέλαβαν την πόλη της Τροίας. Η κληρονομιά αυτού του πνεύματος ακολουθεί και τους σημερινούς κατοίκους της.

Η ακτογραμμή της Ιθάκης είναι εντυπωσιακή. Εντυπωσιακές απόμερες παραλίες με  γαλάζια, κρυστάλλινα νερά και πράσινο που φθάνει μέχρι τη θάλασσα. Το Φιλιατό και το Γιδάκι είναι δυο από τις πιο όμορφες παραλίες της. Και οι δυο μοναδικές, τόσο κοντά στο Βαθύ αλλά και τόσο μακριά του, μια κι έχουν πρόσβαση μόνο από θάλασσα. Ευτυχώς βρίσκονται στην πορεία μας κι έτσι θα σταματήσουμε για μπάνιο  και θα τις γνωρίσουμε.
 
Παραλία Γιδάκι

Ίσως η πιο ωραία παραλία της Ιθάκης! Απέραντη με καταγάλανα νερά. Είμαστε μόλις 1 μίλι μακριά από το Βαθύ. Ώρα να φρεσκαριστούμε, να ρίξουμε καμιά βουτιά. Είναι κι αυτά μέρος αλλά και ένα πολύ ωραίο κομμάτι της κρουαζιέρας μας.

Βαθύ
Είναι η πρωτεύουσα της Ιθάκης. Στη μέση του λιμανιού είναι το νησάκι Λαζαρέτο, πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η εκκλησία του Σωτήρος. Φτιάχτηκε το 1668, καταστράφηκε από τους σεισμούς και ξαναχτίστηκε. Οι σεισμοί το 1953 σχεδόν κατέστρεψαν το Βαθύ ολοκληρωτικά.
 Όμως τα περισσότερα από τα Βενετσιάνικα κτίρια ξαναχτίστηκαν στην ίδια αρχιτεκτονική. Το άγαλμα του Οδυσσέα σε βοηθάει να αισθανθείς την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Εδώ μπορείς να περιπλανηθείς στα σοκάκια αυτής της παραδοσιακής Ιόνιας πόλης και να επισκεφθείς το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό της Μουσείο.
 
Κιόνι
Ένα μαγευτικό, ήσυχο και γραφικό λιμανάκι! Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιθάκης. Στην είσοδο του κόλπου δεσπόζουν οι 3 ερειπωμένοι ανεμόμυλοι. Ο οικισμός του έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα και πολλές από τις κατοικίες σώζονται από τότε. Ιδανικό μέρος για διακοπές ξεκούρασης με χρώμα και γεύση Ελλάδας. Το απάνεμο λιμανάκι του το καλοκαίρι γεμίζει με κότερα. Στις παραδοσιακές ταβέρνες του θα φάτε φρέσκα ψάρια και θα δοκιμάσετε τοπικές συνταγές.
 
Ακρωτήρι Άι-Γιάννη
Το τελευταίο σημείο της πριν το ταξίδι της επιστροφής. Η Ιθάκη μας αποχαιρετά δυναμικά με αυτό το εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο άγρια φυσική ομορφιά. Εδώ η στεριά μοιάζει να έχει κοπεί κατακόρυφα με μαχαίρι. Το βάθος σε κάποια σημεία φθάνει τα 70 μέτρα, όσο περίπου και το ύψος του κρημνού. Εντυπωσιακό! Και πάνω στα βράχια του κρημνού η φύση μεγαλούργησε με όμορφες σπηλιές, σταλακτίτες, και που και που αγριόγιδες. Κάθε καλοκαίρι εδώ, απολαμβάνοντας τη θαλάσσια αύρα και το αγνάντι του Ιονίου Πελάγους.
 
Παραλία Κουτσουπιά

Φθάσαμε στη παραλία της Κουτσουπιάς. Πραγματικό στολίδι! Η εικόνα μιλάει μόνη της. Είναι αυτό που λέμε μια φωτογραφία = χίλιες λέξεις. Πανάκριβοι θαλαμηγοί έρχονται καιξαναέρχονται για τη μαγευτική ομορφιά της. Ώρα για ένα δεύτερο μπάνιο, αυτή την φορά από την παραλία. Το σκάφος θα προσγιαλωθεί και όσοι επιθυμούν πολύ εύκολα μπορούν να κατέβουν στην παραλία.

 
Όλα αυτά που είδαμε σήμερα είναι η Ιθάκη κι όχι μόνο.
Ιθάκη είναι επίσης αυτό που περιγράφει ο Καβάφης στο ποίημά του.

“Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη Το φτάσιμο εκεί είναι ο προορισμός σου Κι αν φτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε Η Ιθάκη σου έδωσε το ωραίο ταξίδι”

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης - Ιθάκη

Φωτογραφίες

Book your cruise with Captain Vangelis & make the dream experience come true!
Full electronic stabilisers
2nd cruise -15%

Kefalonia Cruises, Captain Vangelis Special Cruises Kefalonia, Kefalonia Boat Tours, Kefalonia Boat trips, Kefalonia Day Cruises, Daily Cruises to Ithaca, Daily Cruises to Zakynthos, Daily Cruises to Fiscardo, Kefalonia Private Cruises

since 1987

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ.1: 0030 6972693260
Τηλ.2: 0030 6980386744
Σκάλα Κεφαλονιά 28086 Ελλάδα
Kefalonia Cruises, Captain Vangelis Special Cruises Kefalonia, Kefalonia Boat Tours, Kefalonia Boat trips, Kefalonia Day Cruises, Daily Cruises to Ithaca, Daily Cruises to Zakynthos, Daily Cruises to Fiscardo, Kefalonia Private Cruises
©2016 - 2021 kefalonia-cruises.com | Design & SEO by: Sami Computers - kefalonia.website
Image