ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ Ν.Α ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Φισκάρδο - Καραβόμυλος - (Λίμνη Μελισσάνη) - 2 Παραλίες

Η κρουαζιέρα μας σήμερα θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της Νοτιοανατολικής Κεφαλονιάς μέχρι το Φισκάρδο. Αυτό το κομμάτι της Κεφαλονιάς είναι πράγματι ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού. Τα τοπία είναι μοναδικά!

 
Το ταξίδι από τη Σκάλα μέχρι το Φισκάρδο κρατάει περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Στο Φισκάρδο καθόμαστε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. 
Λίγο αργότερα θα σταματήσουμε για ημίωρο μπάνιο στον όρμο της Αγίας Σοφίας. Περίπου 20 λεπτά αργότερα θα φθάσουμε στον Καραβόμυλο, όπου θα παραμείνουμε  για περίπου 2 ώρες. Ο χρόνος παραμονής είναι αρκετός για φαγητό, αλλά  και για επίσκεψη στη λίμνη της Μελισσάνης, περίπου 500 μ. μακριά από το σημείο πρόσδεσης του σκάφους.
Τελικά, θα σταματήσουμε πάλι για μπάνιο στην επιστροφή στην παραλία της Κουτσουπιάς ή στην Μακριά Πέτρα. Κατά τις 16.30 θα γυρίσουμε στη Σκάλα.
Κάποιες φορές πηγαίνουμε πρώτα στον Καραβόμυλο και μετά στο Φισκάρδο. Όμως η διαδρομή και ο χρόνος παραμονής δεν αλλάζουν.


Κεφαλονιά

k1

Το νησί των αντιθέσεων που σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή…
Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Κεφαλονιάς που μόνο από τη θάλασσα μπορείς να το απολαύσεις.
Συνηθίζουμε να λέμε «ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ = ΧΊΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»
. Εδώ δικαιώνεται απόλυτα!

Πόρος

kefalonia cruises

Όμορφο, γραφικό χωριό και λιμάνι για ψαρόβαρκες και Υachts, αλλά και για τα Ferry  που συνδέουν την Κεφαλονιά με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παραλία Μακριά Πέτρα ή Γαλάζια Λίμνη

kefalonia cruises09

Καταγάλανα κρυστάλλινα νερά που αφήνουν την ματιά σου να τα διαπεράσει και να φτάσει μέχρι το Βυθό.
 Από εδώ και πέρα αρχίζει η άγρια ομορφιά του τοπίου, εξωτική θα λέγαμε.
Πολυάριθμες μικρές μοναχικές παραλίες, τριγυρισμένες από πράσινο και κρυστάλλινα νερά, πολύχρωμες σπηλιές και το πράσινο να αγγίζει  τη θάλασσα.
Οι εικόνες μιλούν μόνες τους…
 Το μεγαλείο της φύσης σε μια ανεπανάληπτη  καλλιτεχνική έκφραση!
Αναλλοίωτη στο χρόνο στέκεται εκεί για να μας θυμίζει πόσο λίγη είναι η τεχνολογία απέναντι στο μεγαλείο της φύσης.

Παραλία Κουτσουπιά ή Μίνι Μύρτος

kefalonia cruises30

Πραγματικό κόσμημα! Όλα τα λεφτά!
Πανάκριβα yachts με διάσημες προσωπικότητες που κάθε χρόνο έρχονται και ξαναέρχονται για να απολαύσουν αυτό το μοναδικό κομμάτι.

Παραλία Αντίσαμος

kefalonia cruises18

Έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά.
Εδώ κάποιες βραδιές του καλοκαιριού γίνονται νυχτερινές συναυλίες. Έγινε διάσημη από τα γυρίσματα στο έργο «το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι». Όλη  η γύρω περιοχή έχει δεθεί με τα γυρίσματα του έργου. Εκεί σε αυτά τα δένδρα είχε φτιαχτεί το χωριό για τις ανάγκες του φιλμ.

Η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις... Φθάνουμε στο Φισκάρδο!

kefalonia cruises27

Διάσημος κοσμοπολίτικος διαλεκτός προορισμός διασημοτήτων της διεθνούς σκηνής. Πάντα γεμάτο από πανάκριβα yachts. Θαυμάστε το!
Φισκάρδο είναι το μόνο χωριό που δεν καταστράφηκε από το σεισμό το 1953. Κράτησε το παραδοσιακό του χρώμα. Είναι γραφικό, απλό κι όμορφο!
Μικρά δρομάκια, απλά παραδοσιακά σπίτια, λουλούδια, γραφικά μαγαζιά μπροστά στη  θάλασσα… 
Εδώ ο καφές είναι κάτι το ξεχωριστό. Και που ξέρεις στο διπλανό τραπέζι μπορεί να κάθεται κάποιος διάσημος!
Θα είναι παράληψη αν δεν επισκεφθείς το μουσείο της φυσικής ιστορίας που υπάρχει.

Και εμείς συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Φεύγεις και πάντα θέλεις να ξανάρθεις….

kefalonia cruises49

Το τοπίο μοναδικό. Καταπράσινες πλαγιές, μικρές απόμερες παραλίες, πράσινο που αγγίζει τη θάλασσα και που και που καμιά βαρκούλα. Η αγριάδα του τοπίου το κάνει ακόμη πιο όμορφο. Ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του νησιού χωρίς δρόμους, χωρίς  σπίτια, σχεδόν ανέγγιχτο, παρθένο. Αυτό είναι το μεγαλείο της Κεφαλονιάς!

Παραλία Αγίας Σοφίας

kefalonia cruises60

Ώρα για μπάνιο, για βουτιές, για νεροτσουλήθρα.

Παραλία Γοργοτάς

kefalonia cruises62kefalonia cruises65

Ένας άλλος πανέμορφος όρμος. Στο βάθος ό, τι απέμεινε από την προβλήτα που φτιάχτηκε ειδικά για το έργο «το Μαντολίνου του ΛΟΧΑΓΟΎ ΚΟΡΕΛΙ». Η Penelope  Cruz   και ο Nicolas Cage  πέρασαν από εδώ και βούτηξαν σε αυτά τα νερά

Αγία Εφυμία

Ένα πολύ γραφικό χωριουδάκι με πολλές ταβέρνες σε καθαρά νησιώτικο χρώμα. Έχει τη δική της ομορφιά!

Φθάνουμε στον Καραβόμυλο

kefalonia cruises69

Άλλο ένα μαγευτικό τοπίο και ένα παράξενο γεωλογικό φαινόμενο!
Βλέπουμε το νερόμυλο να γυρίζει με τη βοήθεια του νερού που τρέχει από τη λιμνούλα προς τη θάλασσα. Παλαιότερα σε αυτή τη θέση υπήρχε ένας πραγματικός νερόμυλος που άλεθαν τα σιτηρά. 

 Το νερό αυτό μπήκε από τη θάλασσα στη στεριά κοντά στο Αργοστόλι, στις   Καταβόθρες διέσχισε υπόγεια όλη την Κεφαλονιά  σε περίπου μία εβδομάδα  πέρασε από τη Μελισσάνη και τώρα ξαναγυρίζει στη θάλασσα.

kefalonia cruises72kefalonia cruises77kefalonia cruises75

Εδώ θα μείνουμε αρκετή ώρα, να δούμε αν θέλουμε τη λίμνη Μελισσάνη, μόλις 500 μέτρα κοντά μας, να φάμε αν θέλουμε, να πάρουμε τον καφέ μας, να ξεκουραστούμε. Το μέρος είναι πανέμορφο! Μοναδική εμπειρία η βαρκάδα στη λίμνη Μελλισάνη, αλλά και το παραδοσιακό φαγητό δίπλα στη λιμνούλα μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα.

Ξανά στην παραλία Κουτσουπιά

kefalonia cruises91

Ώρα για ένα δεύτερο μπάνιο, βουτιές, νεροτσουλήθρα.
Ευτυχώς όλες αυτές οι πανέμορφες παραλίες είναι χωρίς πρόσβαση από ξηρά. Όμως κάθε καλοκαίρι, ιδιαίτερα τον Αύγουστο, κάποιες φορές γεμίζουν από yachts, βάρκες, ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά, τόσα που δεν χωράμε κι εμείς. Τότε, επόμενη επιλογή για μπάνιο είναι η Μακριά Πέτρα. Το καθένα έχει τη δική του ομορφιά. Σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστα.

Το ταξίδι μας  φθάνει στο τέλος του.

Ένα ταξίδι που σε συναρπάζει που σε κάνει πάντα να θέλεις να το ξανακάνεις!