ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΙΘΑΚΗ (Απόγευμα)

 

Βαθύ - Κιόνι - 1 Παραλία

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15:30
Βαθύ 17:30 - 18:30
Κιόνι 19:00 - 21:00
ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΥΤΙΑ
Γιδάκ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 22:45

ΤΙΜΗ: Ενήλικες 40€ / Παιδιά 25€

 

Αυτή η κρουαζιέρα είναι παρόμοια με την πρωινή κρουαζιέρα στην Ιθάκη, με τη διαφορά ότι κάνουμε μία στάση για κολύμπι και μπορείτε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο στο Κιόνι. Απολάυστε τη νυχτερινή μαγεία της θάλασσας και τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό.

 
Ιθάκη είναι το νησί που έχει συνδέσει παγκόσμια το όνομά του με τον ΟΜΗΡΟ, τον ΟΔΥΣΣΕΑ και την ΟΔΥΣΣΕΙΑ. Αλλά η Ιθάκη δεν είναι απλά ένα νησί. Είναι παγκόσμιο σύμβολο της περιπέτειας, του προορισμού, του ταξιδιού και της νοσταλγίας. Ο βασιλιάς της, ο Οδυσσέας, είναι ο βασικός ήρωας της Οδύσσειας και του Τρωικού πολέμου. Είναι ο εμπνευστής του Δούρειου Ίππου, χάριν του οποίου οι Έλληνες τελικά κατέλαβαν την πόλη της Τροίας. Η κληρονομιά αυτού του πνεύματος ακολουθεί και τους σημερινούς κατοίκους της.

Η ακτογραμμή της Ιθάκης είναι εντυπωσιακή. Εντυπωσιακές απόμερες παραλίες με  γαλάζια, κρυστάλλινα νερά και πράσινο που φθάνει μέχρι τη θάλασσα. Το Γιδάκι είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της. Τόσο κοντά στο Βαθύ αλλά και τόσο μακριά του, μια κι έχει πρόσβαση μόνο από θάλασσα. Ευτυχώς βρίσκονται στην πορεία μας κι έτσι θα σταματήσουμε για μπάνιο.

Παραλία Γιδάκι

IMG 0749

Ίσως η πιο ωραία παραλία της Ιθάκης! Απέραντη με καταγάλανα νερά. Είμαστε μόλις 1 μίλι μακριά από το Βαθύ. Ώρα να φρεσκαριστούμε, να ρίξουμε καμιά βουτιά, να χαρούμε την τσουλήθρα. Είναι κι αυτά μέρος αλλά και ένα πολύ ωραίο κομμάτι της κρουαζιέρας μας.

Βαθύ

vathi

Είναι η πρωτεύουσα της Ιθάκης. Στη μέση του λιμανιού είναι το νησάκι Λαζαρέτο, πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η εκκλησία του Σωτήρος. Φτιάχτηκε το 1668, καταστράφηκε από τους σεισμούς και ξαναχτίστηκε. Οι σεισμοί το 1953 σχεδόν κατέστρεψαν το Βαθύ ολοκληρωτικά.
 Όμως τα περισσότερα από τα Βενετσιάνικα κτίρια ξαναχτίστηκαν στην ίδια αρχιτεκτονική. Το άγαλμα του Οδυσσέα σε βοηθάει να αισθανθείς την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Εδώ μπορείς να περιπλανηθείς στα σοκάκια αυτής της παραδοσιακής Ιόνιας πόλης και  να επισκεφθείς το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό της Μουσείο.

Κιόνι

IMG 1402

Ένα μαγευτικό, ήσυχο και γραφικό λιμανάκι! Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιθάκης. Στην  είσοδο του κόλπου δεσπόζουν οι 3 ερειπωμένοι ανεμόμυλοι. Ο οικισμός  του έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα και πολλές από τις κατοικίες σώζονται από τότε. Ιδανικό μέρος για διακοπές ξεκούρασης με χρώμα και γεύση Ελλάδας. Το απάνεμο λιμανάκι του το καλοκαίρι γεμίζει με κότερα. Στις παραδοσιακές ταβέρνες του θα φάτε φρέσκα ψάρια και θα δοκιμάσετε τοπικές συνταγές.

 

Ιθάκη είναι επίσης αυτό που περιγράφει ο Καβάφης στο ποίημά του.

“Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη Το φτάσιμο εκεί είναι ο προορισμός σου Κι αν φτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε                                   Η Ιθάκη σου έδωσε το ωραίο ταξίδι”